Първоначално публикувано от badmadafaka
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
здравейте колеги питане за спидер
Collapse
X
-
AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
-
и това за газта не го разбирам кво му в лошото,нито карам бавно напротив точно с нея си позволявам да я гоня колко ми се иска и ми излиза 2-ти по евтино,колеги където не разбират как можело да има газ-трябва да сте съзтезателии да гоните времена от порядъка на секунда
(не съм засичал колко разлика ще даде в ускорение на макс.скорост е същото)..тази кола е унилакна с визията, с вървенето ще я бият много коли,преди месец колата ми беше 206 гти, и в ускорение просто алфата неможе да се мери.кефа ми е като я погледна и като си я изкарам да я карам,дизайна е невероятен така че на газ моя кеф е в два пати повече от колко на бензин
а всички знаете че разхода е голям за това което предлага като скорост тази кола
Comment
-
Изобщо не искам да повдигам въпроса (защото не еднoкратно е дискутиран и всеки път без изключение се е стигало до караници и обиди), но щом си мислиш, че колата не върви по принцип, може би не е зле да се качиш да те повози някой, на който колата му е в перфектна кондиция и/или е "направена" за да прецениш дали наистина само дизайна става за нещо в тая каручка... Има немалко хора, които могат да се похвалят с "вървящи" туйнспаркове без да са състезатели и да гонят някакви секунди и т.н...
Иначе карай си на газ, не пречиш на никого, но недей да задължаваш другите да имат твоето мнение по тези въпроси (както са повечето "разбирачи" във форума)Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 13:19.
Comment
-
Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщениеВ полемики ли да вилизаме? Хайде сега в мотора М10Д и сичко е чукНе е важно колко струва,важното е да е евтино.
ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark
Comment
-
колега няма да се обиждаме или караме колата си върви точно колко си е дават по книжка тоес 9.3 сек.и мак.скорост 205км. това е защото е тежка а аз съм с 1,8.
206 гти ми беше 8,3 и макс 210 никой не искам да ме вози просто колата могат да я бият на драг много други коли,за това няма какво да се спори тази кола най силната и черта е визията в нея се влюбваш аз съм така поне
гъзарско кабрио си е!
Comment
-
Първоначално публикувано от oinotnA Покажи съобщениеКолега май не четеш какво съм написал!Казах,че:-"важен е вискозитетът,всичко останало е реклама"!Какво е това М10Д не те разбрах (защо е дадено за пример като говоря за вискозитет,не за тракторни масла)...писнало ми е от необосновани отговори.Поясни ни каква е разликата в марката да разберем и ние! : )))
На мен пък ми е писнало от хора дето се опитват да ме убедят..е видиш ли можело и еди как си! Какво и е на селениа? И защо трябва да се търсят алтернативи??
Comment
-
Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщениеЗа теб едно масло явно е само вискозитет...
Справка: http://avtoexpert.net/index.php?opti...w=article&id=5
P.S. Цъкни върху картинката за 2-ра стр. и така до 8 : )Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark
Comment
-
спора е безмислен...някой са си секта-алфа други не толкова.който иска селения друг кастрол
на селенията е хубаво че вероятността за ментета е по малко
а за тея тампони кви изчисления търсите,и натоварвания като заминат пак ще скърцат и ще ги смените, за натоварване и здравина ако кажем че са от с-класа а тя е 2 тона ,тоес тея ще изкарат по-дълго.всеки си мисли какво да сложи и това е,на който му се дават толкова пари заради изчисления и натоварвания на тея тампони и им усещат разлика,оригинални това е личен избор а споделих какво ги смених и колата е като нова 33 лева беше тампона.
искам да попитам гледам че ми я няма нещо като предпанза кора ли нз как да го нарека сигорно е била за да не топли кам радиатора,става въпрос която стои пред колекторите,дали е за това наистина?
Comment
-
Първоначално публикувано от tzon Покажи съобщениехайде кажете ми за тази кора от къде да я намеря и от 2.0 дали ще същата?
Секта...незнам какво значи, знам какво е правилна потдръжка
Към колегата с визкозитета.... чети из авто-експерт още чети и повечко теми за маслата и най вече истински тестове. Маслото за теб е гол вискозитет и всички са еднакви...спора е решен. За алтернативите не каза нищо???? Кое го налага?
Comment
-
това с маслото верно е безмислен спор,ако сложа кастрол за 200 лева едва ли ще е по лошо или алтернатива само да отговаря на всички изисквания, е въпрос на личен избор...
тази кора е за изолация да не топли към радиатора предполагам ?
Comment
-
благодаря колега,някой колега може ли да ми каже къде да си направя хубава диагностика на колата във варна, че често ходя там а тук в шумен нз дали някой разбира от алфа.,другото което искам да попитам дали някой колега от варна би се навил да пробвам с негови свещи,защото търся проблема който отвреме на време ми прави на газ,искам да го потърся и ако не го намеря тогава да се чудя дали да я махам тая газова,че никой неиска да се заминава с нея а ми предлагат само да ми я сменят с нова,без даже да я погледнат защото била стар модел.Last edited by tzon; d.m.y г., 22:08.
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеКорите се продават чисто нови от АБС пластмаса на цена около 100 лева (миналата седмица купувах за друга алфа, качеството е перфектно, има ги на много места в нета);Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
Comment